Bubamarci izradili vlastitu slikovnicu

Jedna u nizu aktivnosti vezanih za Mjesec knjige bila je posjeta djece školskoj knjižnici. Djeca iz skupine “Bubamare” posjetila su školsku knjižnicu Osnovne škole Josipdol kako bi upoznala mjesto gdje stanuju sve te lijepe priče, basne i bajke koje nas uvode u čudesni svijet zamišljanja. 

Zahvaljujemo gđi. knjižničarki na ugodnom dočeku, pročitanoj priči Miš u knjižnici, savjetima kako čuvati knjigu, na bombonima, balonima i posuđenoj slikovnici za koju su djeca obećala da će je čuvati ta da će je kad je pročitaju vratiti u knjižnicu. Posjet knjižnici bila je dodatna motivacija odgojiteljicama i djeci za formiranje vlastite male knjižnice u svojoj skupini. Djeca su tom prilikom imala mogućnost posuđivati omiljene slikovnice iz vrtića i kod kuće ih pročitati s roditeljima te ih nakon toga uredne vratiti u vrtić.

Završna aktivnost obilježavanja Mjeseca knjige bila je izrada vlastite slikovnice. Uz podršku odgojiteljica glavni akteri u izradi slikovnice Sven je lagao bila su djeca Skupine „Bubamare“ u dobi od četiri i pet godina. Djeca su sama osmislila temu, sadržaj i naslov slikovnice te su izradila ilustracije u slikovnici. Osim što je slikovnica napravljena u tiskanom obliku, odgojiteljice su se potrudile izraditi je i u digitalnom obliku kako bi ostala trajna uspomena djeci.

Slikovnicu možete pregledati – ovdje.