Dani kruha i zahvalnost za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada. I ove godine obilježili smo ih kroz različite aktivnosti. Uz istraživačko-spoznajne i stvaralačke aktivnosti djeca su imala mogućnost upoznati se s procesom nastajanja kruha, različitim vrstama kruha i krušnih proizvoda, od različitih vrsta brašna. Posjetili smo pekaru gdje nam je ugodna prodavačica pokazala što se nalazi u pekari i svojim odgovorima obogatila dječje spoznaje i zadovoljila dječju znatiželju. Kupili smo slance i zahvalili se na gostoprimstvu. Na zadovoljstvo i veselje djece, roditelja, bake i djedova ostvarili smo dvije radionice na kojoj su vrijedne ruke djece i odraslih izradili slane i slatke kiflice te ukusne i mekane knedle od šljiva. Sve što su djeca s odraslima pripremila rado su i pojela. Zajedničko druženje obogatili smo pjesmom „Pekar“ koju djeca rado pjevaju. Izradili smo i slano tijesto kojim djeca svakodnevno manipuliraju, mijese, valjaju, oblikuju i stvaraju kolačiće za naš centar kuhinje.