Hrvatski olimpijski dan u skupini „Mišići“

U petak, 10. rujna 2021. godine, Dječji vrtić Josipdol sudjelovao je u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana. To je veliki projekt proslave sporta i olimpizma. Cilj te manifestacije jest razvijanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima. Hrvatski olimpijski dan, tzv. HOD naziv je za sportsku manifestaciju koja se obilježava svake godine 10. rujna kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbor.

Mlađa mješovita skupina „Mišići“, zajedno sa svojim odgojiteljicama pripremala se za HOD kroz razne aktivnosti: od razgovora koji sve sportovi postoje i njihovih preferencija, listanje raznih slikovnica do boravka i aktivnosti na svježemu zraku. Na sam dan proslave djeca i odgojiteljice nosili su bijele majice koje predstavljaju simbol jedinstva i prijateljstva. Dan su započeli jutarnjom tjelovježbom uz ples, razgovorom o sportu i zdravoj prehrani. Odgojiteljice su pripremile na terasi poligon s preprekama koji se je svima jako svidio. Osim što su se djeca bavila tjelesnom aktivnošću, naučila su poštivati svoj red i podržavati jedni druge lijepim riječima i pljeskom. Svi su se dobro zabavili i uživali u sportskom duhu.

Skupina „Mišići“ svakodnevno održava sportski duh. Sva djeca vrlo rado šeću do obližnjeg igrališta gdje trče, igraju se i vježbaju sa svojim odgojiteljicama, ali isto tako vole boraviti na terasi vrtića ili na travnatom području gdje mogu izabrati razne aktivnosti. To je vrlo važno za svu djecu jer je sport ujedno i medij kojim se šire poruke mira, prijateljstva i jednakosti među ljudima, a to upravo kreće od malena, od vrtićkog doba.