Jesen 2023. u skupini “Pčelice”

Ove jeseni smo zahvaljujući toplom i suhom vremenu imali puno prilika za šetnju po prirodi i istraživanje bogatstva plodova koje je za nas pripremila.

U neposrednoj blizini vrtića imamo našu jabuku i stari orah koje smo redovito obilazili i pobirali plodove. Veliki nam je pomagač bio vjetar koji bi svakog dana na zemlju bacio one najviše plodove do kojih sami nismo mogli. Jabučice smo iskoristili za spravljanje ukusne voćne salate a orahe još čekamo da se posuše na zraku.

U periodu od 16.- 20.10.2023. obilježavali smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zahvaljujući odazivu naših dragih roditelja u srijedu 18.10.2023. održana je radionica s roditeljima na temu „Palačinke“. Nakon brojnih radionica na kojima smo mijesili i pekli peciva, kolače, kruščiće i kekse, ove su godine djeca poželjela palačinke s različitim nadjevima. Vrijedne ruke naše djece i roditelja proizvele su mnoštvo palačinki punjenih zdravim džemovima, čokoladom sa većim udjelom kakaa, orasima, medom i kokosom. Zahvalni smo našim roditeljima na druženju, suradnji i nesebičnoj pomoći!

Potaknuta radionicom djeca su ubrzo poželjela vlastitu pekaru i voćarnu u sobi pa smo isplanirali nekoliko aktivnosti putem kojih smo to i ostvarili. Nastao je tako kutić pekare i voćarne u neposrednoj blizini kutića kuhinje što je dodatno obogatilo dječju simboličku igru.