Sportska igraonica u našem vrtiću je u punom jeku

Sportska igraonica u našem vrtiću je u punom jeku

Radujemo se što vas i ove godine možemo obavijestiti da je naša sportska igraonica započela s radom. Sportska igraonica odvija se u dvije starosne skupine i to: ponedjeljkom i srijedom od 16:00 do 17:00h. Trenutno program sportske igraonice pohađa 20-ero djece.

Cilj kraćeg programa sportske igraonice je razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti djeteta kao i upoznavanje sadržaja i aktivnosti vezanih za sport čime se utječe na cjelokupan rast i razvoj djeteta te se potiče usvajanje zdravih navika življenja. Sve sportske aktivnosti djece su pod stručnim vodstvom sportskog trenera, prof. Bojana Grbe.

Program se sastoji od vježbanja, usvajanja različitih prirodnih oblika kretanja (hodanja, penjanja, trčanja, puzanja, preskakivanja), upoznavanja s različitim sportskim pojmovima i disciplinama (gimnastika, atletika, nogomet, košarka…). Fizička aktivnost igra ključnu ulogu u razvoju djece i veoma smo uzbuđeni što možemo pružiti ovu priliku našim mališanima. Velika vrijednost ovog kraćeg programa je i ta što se djeca, baveći se sportom, međusobno druže, prihvaćaju svoje i tuđe uspjehe, uče se nositi s neuspjehom i jedni drugima su podrška.