Sportskim aktivnostima do zdravih navika življenja

Mali sportaši Dječjeg vrtića Josipdol aktivni su kroz Sportsku igraonicu i pedagoške 2021.-2022. godine. Sportska igraonica odvija se u dvije starosne skupine i to: ponedjeljkom i srijedom od 16:00 do 17:00h. Ponedjeljak je rezerviran za stariju uzrasnu skupinu dok je srijedom aktivna mlađa skupina. Trenutno program sportske igraonice pohađa 27-ero djece.

Cilj kraćeg programa Sportske igraonice je razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti djeteta kao i upoznavanje sadržaja i aktivnosti vezanih za sport čime se utječe na cjelokupan rast i razvoj djeteta te se potiče usvajanje zdravih navika življenja. Sve sportske aktivnosti djece su pod stručnim vodstvom sportskog trenera, prof. Bojana Grbe.

Program se sastoji od vježbanja, usvajanja različitih prirodnih oblika kretanja (hodanja, penjanja, trčanja, puzanja, preskakivanja), upoznavanja s različitim sportskim pojmovima i disciplinama (gimnastika, atletika, nogomet, košarka…). Velika vrijednost ovog kraćeg programa je i ta što se djeca, baveći se sportom, međusobno druže, prihvaćaju svoje i tuđe uspjehe, uče se nositi s neuspjehom i jedni drugima su podrška.