U sportskoj igraonici uvijek je veselo

Sportaši Dječjeg vrtića Josipdol aktivni su u programu Sportske igraonice i pedagoške 2022-2023. godine. Sportska igraonica odvija se u dvije starosne skupine i to: ponedjeljkom i srijedom od 16:00 do 17:00 u Školskoj sportskoj dvorani u Josipdolu. Treninzi za stariju uzrasnu skupinu održavaju se ponedjeljkom, dok je srijeda rezervirana za mlađu skupinu.

Cilj kraćeg programa Sportske igraonice je razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti djeteta kao i upoznavanje sadržaja i aktivnosti vezanih za sport čime se utječe na cjelokupan rast i razvoj djeteta te se potiče usvajanje zdravih navika življenja. Program se sastoji od vježbanja, usvajanja različitih prirodnih oblika kretanja (hodanja, penjanja, trčanja, puzanja, preskakivanja), upoznavanja s različitim sportskim pojmovima i disciplinama (gimnastika, atletika, nogomet, košarka…).

Velika vrijednost ovog kraćeg programa je i ta što se djeca, baveći se sportom, međusobno druže, prihvaćaju svoje i tuđe uspjehe, uče se nositi s neuspjehom i jedni drugima su podrška.Trenutno program sportske igraonice pohađa 27-ero djece.