Veseli dječji tjedan u skupini Bubamare

Skupina Bubamare ove pedagoške godine broji dvadeset i dvoje djece u dobi od tri do pet godina. Matične odgojiteljice u skupini su Darinka Salopek,mag.praesc.educ. i Michaela Obajdin,bacc.praesc.educ..

Prateći interese djece u skupini odgojiteljice su za dječji tjedan, koji se ove godine obilježavao od 2. do 8. listopada, pripremile igre i aktivnosti koje nisu uobičajene u svakodnevnom radu. Tjedan je bio uzbudljiv i neobičan, a dječje reakcije vrlo pozitivne.

Ponedjeljak je bio dan kada su se djeca upoznala s pojmom Dječji tjedan i zašto se on posebno obilježava.

U utorak su djeca s odgojiteljicama otišla na piknik kod crkve sv. Josipa u Josipdolu. Sve potrebno: hranu, vodu, higijenske potrepštine i igračke, djeca i odgojiteljice sami su do odredišta prevezli kolicima i noseći. Jutarnje sate od doručka do ručka proveli su na otvorenom u igri i druženju.

Srijeda je bila određena za zamjenu sobe dnevnog boravka sa starijom vrtićkom skupinom Pčelice. Prijedlog da skupine zamijene sobe, odgojiteljice i djeca skupine Pčelice rado su prihvatili. Djeci je bio velik izazov otkriti što se sve nalazi u susjednoj skupini. Bila su vrlo znatiželjna, a igre i zabave nije nedostajalo.

U četvrtak su djeca i odgojiteljice u svojoj skupini ugostili skupinu Leptiriće iz Područnog odjeljenja u Oštarijama. I oni su se rado odazvali na poziv za druženje. Djeca su uz pomoć odgojiteljica izradila drvo prijateljstva s otiscima dlanova, međusobno su se bolje upoznala, igrala se u vrtiću i na travnatom igralištu, počastila se slatkim delicijama i rastala veselo uz pozdrave do sljedećeg druženja.

Petak je bio dan kada je svako dijete iz skupine moglo u vrtić donijeti od kuće neku svoju najdražu igračku. Cilj je bio predstaviti svoju igračku ostaloj djeci i podijeliti ju u igri s drugima. Uz dijeljenje  igračaka igra je bila veselija.

 Na kraju tjedna čula su se samo dječja pitanja: „Teta kada ćemo opet na piknik? Kada će doći djeca iz Oštarija opet? Jel mogu sutra donest drugu igračku?…“