Jesen u „Leptirićima“

Djeca iz odgojne skupine Leptirići s veseljem su dočekala bogato godišnje doba – jesen. Bogatstvo jesenskih plodova te promjene u prirodi potaknule su ih na istraživanje okoline. Da bi zadovoljili svoju potrebu za kretanjem i istraživanjem boravili smo svakodnevno na svježem zraku. U sklopu toga radili smo i na uređenju našeg pješčanika te smo grabili lišće za čim su djeca iskazala veliki interes.

Obilježili smo i dane kruha tako da smo za djecu i njihove roditelje organizirali radionicu pod nazivom „Od zrna do pogače“. Cilj radionice bio nam je druženje djece i njihovih roditelja na kreativan način. Oblikujući tijesto razvijali smo finu motoriku, koordinaciju oko-ruka, upoznavali smo se s kulturom ophođenja prema hrani i razvijali tople odnose u skupini.

Boje jeseni pozivaju i mirise kestena pa smo organizirali tradicionalnu kestenijadu. U zajedničkom druženju sa jasličkom skupinom „Ježići“ na vrtićkom igralištu plesali smo,
pjevali, igrali se te degustirali kestene. Obilježili smo i Dan kravata, sudjelovali na predstavama te kroz ples, pjesmu i igru proslavili dječje rođendane.

Uz paljenje svijeća na vrtićkom igralištu te priče i likovne aktivnosti i ove smo godine obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara 18. studenoga.